Food & Drinks

12 fakte zbavitëse rreth historisë së akullores


Akullorja që ne njohim dhe duam në SHBA është një produkt qumështi kremoz i shërbyer në një kon ose një tas. Por ka gjithsej 12 lloje të ndryshme (dhe të shijshme) akulloresh në mbarë botën. Më e rëndësishmja, ka axhelato nga Italia, e bërë me qumësht të plotë në vend të kremit dhe pa vezë. Kulfi është një akullore tradicionale indiane që ka ekzistuar ndoshta po aq kohë sa versionet amerikane të akullores. Ka gjithashtu sherbet, sherbet, kos të ngrirë, shërbim të butë, akullore Philadelphia, akullore me mbështjellje, krem ​​bore, akull italian, dondurma dhe mochi.


Source link Google News – Search Travel