Food & Drinks

Receta më e mirë e ëmbëlsirave me çokollatë Snow Globe


Përgatitni ëmbëlsira: Përgatitni brumin për përzierjen e preferuar të tortës me çokollatë në kuti për kg. drejtimet. Piqni në ramekins për 10 minuta, pastaj kontrolloni çdo 2 minuta derisa të piqet (në varësi të madhësisë së ramekinit). Lëreni të ftohet, më pas sipër me figura fondante (shih më poshtë) dhe rruzull qelqi me borë.

Për Elf: Për trupin, rrotulloni një top fondant të kuq (rreth 2 1/2 ons), më pas zgjateni në njërin skaj. Për kokën, rrotulloni një top fondant rozë të lehtë (rreth 1/2 ons), më pas rrafshoni pak. Ngjiteni në trup duke përdorur kruese dhëmbësh (kruajtja e dhëmbëve duhet të dalë nga të dy anët e kokës). Për veshët, rrotulloni një trung të vogël fondante rozë të lehtë (1/8 ons) dhe prisni në gjysmë; shtypni lehtë për t’u rrafshuar. Kapni secilën gjysmë nga njëra anë dhe ngjiteni në kokë duke përdorur pak ujë. Për hundë, rrotulloni një fondant të rrumbullakët ose ovale rozë të lehtë dhe ngjiteni në fytyrë. Për kapelë, rrotulloni një kon me fondante të kuqe (rreth 1 ons). Vendosni kapelën në kruese dhëmbësh të dalë në kokë, duke përdorur pak ujë për t’u ngjitur. Për mjekrën, rrafshoni një kon me fondante të bardhë (rreth 1 ons), më pas formësoni me një kthesë në skajin e theksuar. Shtypni në kokë.

Për Snowman: Bëni 3 topa fondante të bardhë (rreth 1/2 ons secili) dhe bashkojini së bashku duke përdorur kruese dhëmbësh. Për kapelën, rrafshoni topin e fondantit të zi (rreth 1/4 ons) më pas formoni të rrafshuar në një kon dhe shtypeni në majë të burrë dëbore, duke lënë buzë rreth kokës. Për shall, rrotulloni trungun e fondantit të kuq (më pak se 1/8 ons). Rrokullisni të sheshtë dhe priteni në formë shalli; mbështilleni rreth qafës dhe ngjiteni me ujë. Për sytë dhe butonat, rrotulloni 5 topa të vegjël fondant të zi dhe ngjituni në fytyrë dhe trup duke përdorur pak ujë. Për hundën, formoni topin e fondantit portokalli (më pak se 1/8 ons) në një kon të sheshtë dhe ngjiteni në fytyrë duke përdorur pak ujë.

Për dhurata: Pritini katrorët e fondantit të kuq (rreth 1 ons). Për të shtuar shkëlqimin, lyejeni me një pluhur të vogël shkëlqimi të përzier me një pikë shpirti të pastër (ne kemi përdorur vodka). Tub në harqe me krem ​​mbretëror.

Për pemët gjevrek: Hidhni degë të shkrirë karamele të shkrirë jeshile të errët mbi çdo trung. Ndërsa është e lagur, shkurtojeni secilën pemë me spërkatje me kallam ëmbëlsirash dhe një yll karamele sipër. Mbuloni ëmbëlsirat me kapak dhe spërkatni me sheqer ëmbëlsirash.


Source link Google News – Search Travel

About the author

admin

Add Comment

Click here to post a comment