Tremujori i pare

Java e 1 e shtatëzanisë

SI PO ZHVILLOHET FËMIJA JUAJ TANI QË JENI 1 JAVË SHTATZËNË
Ndërsa teknikisht nuk ka ende fëmijë, trupi juaj po përgatitet për ovulimin . Rreth ditës së pestë të ciklit tuaj menstrual – kjo është pesë ditë pas fillimit të menstruacioneve – një vezë (vezë) do të fillojë të piqet brenda një qeseje të mbushur me lëng (folikul) në një nga dy vezoret tuaja.

SA MUAJ ËSHTË 1 JAVË SHTATZËNË?
Nëse jeni 1 javë shtatzënë, jeni në muajin e parë të shtatzënisë. Kanë mbetur vetëm 8 muaj!

TRUPI JUAJ NË 1 JAVË TË SHTATZËNISË
Veshja e mitrës tuaj do të fillojë të trashet në përgatitje për implantimin e vezës.

Data e ditës së parë të menstruacioneve tuaja të fundit është e rëndësishme sepse shtatzënia juaj do të llogaritet që nga kjo datë, edhe pse ngjizja zakonisht nuk ndodh deri rreth dy javë më vonë. Kjo do të thotë që edhe pse shtatzënia përshkruhet si 40 javë, ju në fakt nuk do të keni mbetur shtatzënë deri në fund të javës së dytë.

FAKTE ARGËTUESE PËR JAVËN E PARË TË SHTATZËNISË:
A e dini se gratë që marrin 400 mikrogramë acid folik në ditë në fillim të shtatzënisë, ulin rrezikun e defekteve të tubit nervor tek fëmija i tyre deri në 70 për qind? Kjo është arsyeja pse është shumë e rëndësishme të merrni acid folik; lexoni më shumë rreth acidit folik, këtu …
A e dini se nuk jeni ende teknikisht shtatzënë? Në fakt data juaj e lindjes llogaritet nga dita e parë e menstruacioneve tuaja të fundit!
Përdorni kalkulatorin tonë të ovulacionit

SHIKONI SE SI PO BËHET FËMIJA JUAJ NË JAVËN E PARË TË SHTATZËNISË
Shikoni videon tonë të shkurtër për të parë se si veza juaj fekondohet, duke ju nisur në udhëtimin tuaj drejt amësisë. Është vërtet e mahnitshme!

KËSHILLAT KRYESORE TANI QË JENI 1 JAVË SHTATZËNË:
Sigurohuni që jeni duke marrë një suplement prej 400 mcg të acidit folik të paktën tre muaj përpara se të përpiqeni të mbeteni shtatzënë – nëse nuk e keni marrë, duhet të filloni ta merrni tani.
Pirja e duhanit dhe alkoolit janë të dëmshme për ju dhe për fëmijën tuaj, kështu që nëse nuk e keni lënë tashmë, hiqni dorë tani.
Pirja pasive e duhanit është gjithashtu e keqe për fëmijën tuaj, kështu që përpiquni të shmangni qëndrimin pranë duhanpirësve.
Ilaçet pa recetë dhe ilaçet bimore mund të dëmtojnë fëmijën tuaj të palindur, kështu që bisedoni me farmacistin tuaj se çfarë medikamentesh mund të merrni gjatë shtatzënisë.
Nëse merrni barna me recetë për një gjendje specifike, mjeku juaj i përgjithshëm do të jetë në gjendje t’ju këshillojë nëse mjekimi që po merrni është i përshtatshëm gjatë shtatzënisë. Është e rëndësishme të mos e ndërprisni mjekimin pa u konsultuar me mjekun tuaj të përgjithshëm
Mbani një sy për ato shenja të hershme të shtatzënisë
Merrni disa teste shtatzënie për t’i mbajtur në shtëpi, në mënyrë që të jeni gati për të filluar testimin

nga Sophie Martin

About the author

admin

Add Comment

Click here to post a comment