Travel

Kryeqyteti i Papua Guinesë së Re

Port Moresby shtrihet në bregun juglindor të Guinesë së Re. Është kryeqyteti i qytetit dhe qendra administrative e Papua Guinesë së Re. Kapiteni britanik John Moresby, i vuri portit emrin e babait të tij. Port Moresby është një qytet modern i përhapur me një popullsi që i afrohet gjysmë milioni. Një kreshtë ndan qytetin e vjetër nga periferitë më të reja të ishullit.

Eksportet e saj janë kompensatë, dru kopra, kafe, gome dhe ari. Mulliri i sharrës, prodhimi i birrës, përpunimi i duhanit dhe prodhimi i zejtarisë dhe betonit janë industritë kryesore dhe peshkimi është i rëndësishëm.

Shumë më e thatë se pjesa tjetër e vendit, shpesh vuan nga thatësira të zgjatura. Ngjarjet vjetore që zhvillohen në Port Moresby janë Hiri Moale dhe Agriculture Show.

Ju do të arrini në Papua Guinenë e Re nga Australia nga kryeqyteti Port Moresby.

Ujërat përreth kryeqytetit janë gjithashtu ideale për disa sporte ujore. Idler’s Beach është një vend i njohur për not në lindje të Port Moresby. Ishulli Sinasi Reefand Daugo është një gumë e bukur dhe plazhe të bardha me rërë dhe janë ekskursione të njohura nga Port Moresby.

Qyteti ka gjysmë duzinë tregjesh të mëdha ku shiten prodhime të freskëta dhe supermarkete të mëdha që shesin mallra vendase dhe të importuara. Çdo cep i rrugës ka një kioskë ose mensë të vogël ku shiten gjërat e nevojshme. Arrat e betelit dhe cigaret shiten pothuajse kudo në anë të rrugës. Tregu Gordons është një nga më të mëdhenjtë dhe më të ngarkuarit në vend.

Boroko është një qendër e rëndësishme tregtare dhe përfshin disa restorante dhe bare, banka dhe dyqane. Vendet më të mira për të blerë punime artizanale në Port Moresby janë tezgat e rrugëve të artizanatit.

Jeta e natës është e kufizuar në kryeqytetin e Port Moresby. Disa nga restorantet në kryeqytet ofrojnë edhe muzikë live.

Ferma e jetës së egër Moitaka kryen kërkime mbi krokodilat dhe gjithashtu ka në ekspozitë disa kafshë dhe zogj të tjerë vendas të PNG. Është e hapur çdo të premte.

Parku Kombëtar Varirata, është parku i parë kombëtar i vendit. Ju mund të eksploroni të mirat e këtij parku përmes shtigjeve të ecjes të shënuara qartë.
Ky park ofron një prezantim të shkëlqyeshëm të shpendëve në Guinenë e Re, me shtigje të mira dhe pyll të hapur që na lejojnë të shohim specialitete të tilla si Kingfisher me kokë kafe dhe Raggiana Bird-of-paradise.

Muzeu Kombëtar dhe Galeria e Arteve janë të vendosura në shpatet e Kodrës së Pavarësisë, ky muze i dizajnuar tradicionalisht strehon një koleksion të shkëlqyer të artit dhe artefakteve kulturore të Guinesë së Re.


Source link https://www.streetdirectory.com/travelguide/

About the author

admin

5 Comments

Click here to post a comment

  • The way you write a blog is something that I really admire and respect. I have put it to my list of bookmarks, and I will be sure to check it out. At the moment, I am gaining knowledge that is both completely novel and difficult by reading articles or reviews on websites that are really educational.

  • Thanks for magnificent information. What trips can you recommend in 2024? Astro tourism, eco diving, home swapping, train stations are the new food destinations,sports tourism, coolcationing, gig tripping, private group travel?

  • I am not sure where you’re getting your information, but great topic. I needs to spend some time learning more or understanding more.
    Thanks for excellent info I was looking for this info for my mission.