Travel

Mauritius I ndodhur në brigjet e Afrikës

Mauritius është një komb ishull në brigjet e Afrikës në jugperëndim të Oqeanit Indian, rreth 900 kilometra në lindje të Madagaskarit.

Temperatura në zonat bregdetare varion nga 22 në dimër dhe në verë. Temperatura e detit varion midis 22 dhe 27. Në pjesën qendrore të ishullit, temperatura maksimale e ditës varion nga rreth 19 në gusht në rreth 26 në shkurt. Rajonet perëndimore dhe veriore janë më të ngrohta dhe relativisht më të thata se Lindja dhe Jugu.

Mauritius është një parajsë për peshkimin në det të thellë. Llojet përfshijnë marlin blu ose të zi, të gjitha llojet e peshkaqenëve, aktin e tonit të verdhë. Peshq të mëdhenj si Blue Marlin bredhin detet tona dhe gjuajnë rreth ishullit nga nëntori deri në prill, dhe shumë shpesh deri në maj.

Oqeani është 70 metra i thellë një kilometër larg nga bregu. Mauritius mban disa rekorde botërore të peshkimit, duke përfshirë atë të peshkaqenit mako prej 1115 paund, peshkaqenit blu prej 400 paund, një bonito prej 41.5 paund, një ton të bardhë prej 224 paund dhe një becune prej 125 paund. Të dhënat afrikane përmendin një ton të verdhë prej 212 paund dhe një ton të bardhë prej 224 paund. Shembuj të tjerë të kapur së fundmi përfshijnë marlinat blu prej 1430 dhe 1355 paund. Anijet e peshkimit mund të merren me qira nga pothuajse të gjitha hotelet. Gara më prestigjioze e peshkimit në det të thellë është Kupa Botërore Marlin, e cila organizohet në dhjetor nga Hotel La Pirogue.

Grand Bay ishte zona e parë e ishullit që përjetoi plotësisht bumin turistik. Një parajsë pazaresh dhe argëtimi, Grand Bay është gjithashtu zona ku Mauritianët drejtohen kur duan një natë të mbushur me argëtim me restorante, bare dhe disko. Plazhi La Cuvette i rinovuar së fundmi ia vlen të vizitohet.

Plazhi i mrekullueshëm publik Pereybere është i popullarizuar për shkak të objekteve të tij tregtare, restoranteve dhe bareve.

Pak metra larg Baie aux Tortues, të cilit marinarët e shekullit të 17-të i emëruan sipas breshkave të shumta në zonë, mund të gjenden rrënojat e pasurisë së vjetër Balaclava. Vizitorët do të mund të shohin muret e detit, themelet fillestare të të cilave u hodhën nga Mahe de Labourdonnais.

Fshati më i gjatë në ishull, Triolet ofron një mundësi për të vizituar tempullin më të madh hindu, Maheswarnath, i ndërtuar për herë të parë në 1819 për nder të perëndive Shiva, Krishna, Vishnu, Muruga, Brahma dhe Ganesha.

Zbuloni një larmi të madhe pemësh frutore tropikale, lule ekzotike shumëngjyrëshe dhe të parfumuara. Udhëtime në biçikleta malore ose shëtitje janë të mundshme.


Source link https://www.streetdirectory.com/travelguide/

About the author

admin

1 Comment

Click here to post a comment