KleaBe&AkilBe

Një shije e mënyrës marokene të jetës brenda vilave në Marok

E mbushur pa dyshim me destinacione të shumta turistike, Mbretëria e Marokut shpesh është e mbushur me udhëtarë të gjallë nga e gjithë bota. Të mashtruar nga peizazhet e bukura natyrore, plazhet e frikshme dhe arkitektura mbresëlënëse e vilave në Marok, turistët pa dyshim do të gjenin rrugën e tyre për në këtë parajsë të vogël afrikan. Dhe sapo të shkelin në këtë vend madhështor, gjëja e parë që duhet të bëjnë është të zgjedhin një vend të rehatshëm për të qëndruar — apartamente, hotele luksoze apo edhe vila në Marok.

Nga të gjitha llojet e qirave turistike, vilat në Marok janë më të mirat për turistët që duan vërtet të përjetojnë stilin e jetës marokene. Krahasuar me hotelet dhe apartamentet tradicionale në Marok, vilat mund t’ju japin më shumë sesa thjesht një vend pushimi komod. Ato ofrojnë gjithashtu veçori për t’ju kujtuar se Maroku është një vend i lavdishëm i veçantë. Pra, nëse jeni një nga të ftuarit e çmuar, mund të jeni të sigurt se do të jetoni si një maroken i vërtetë gjatë gjithë qëndrimit tuaj në këtë vend. Megjithatë, të ndihesh sikur je në të vërtetë në shtëpinë tënde nuk do të thotë se mund të bësh gjithçka dhe gjithçka që dëshiron në të. Nëse vërtet dëshironi të silleni si një maroken i vërtetë, do t’ju duhet t’i kryeni detyrat tuaja të përditshme në mënyrën marokene. Këtu janë disa gjëra që duhet të bëni dhe që nuk duhet të mbani mend:

DO…merrni kohë për të pyetur njerëzit që punojnë në vila se si po shkojnë

Mirësevini një mëngjes të bukur duke pyetur personin që ju shërben mëngjesin se si po kalon. Mos harroni se në Marok, marokenët nuk u japin vetëm një përshëndetje të shkurtër njerëzve që takojnë. Në vend të kësaj, ata zakonisht ndalojnë dhe thonë “Ca va?” — një mënyrë e ëmbël për të pyetur për jetën e një miku. Qëndrimi në një nga vilat në Marok do t’ju mësonte këtë mësim të vogël shqetësimi për fqinjët tuaj.

MOS… pini duhan apo pije alkoolike brenda vilave në Marok

Meqenëse Maroku në përgjithësi është kundër pirjes së duhanit dhe pijes, këshillohet që ju të ofroni një abstinencë ndaj veseve gjatë qëndrimit tuaj. Ju mund të argumentoni se vila e çmuar është shtëpia juaj, por si vizitor, duhet të tregoni akoma respekt për praktikat kundër duhanit dhe pijeve në vend. Nëse e keni të vështirë t’i rezistoni dëshirës së fortë për të pirë duhan dhe pije, thjesht sigurohuni që të jeni mjaft të sjellshëm për të pastruar rrëmujën tuaj.

DO…ftoni disa nga miqtë tuaj të rinj marokenë në vilën tuaj

Nga natyra, marokenët janë një nga njerëzit më miqësorë që do të takoni. Ju mund të fitoni miq thjesht duke ecur në rrugë, duke hipur në një tren ose duke blerë dritare në një butik. Marokenët vlerësojnë njerëzit që takojnë duke ftuar miqtë e tyre të sapogjetur për një darkë të rastësishme. Si mikpritës i një prej vilave në Marok, pse të mos përgatisni një vakt të thjeshtë për miqtë tuaj?

MOS… bëni asgjë që është fyese për Islamin

Njerëzit maroken në përgjithësi kanë një besim të fortë islam. Pavarësisht nga disa praktika marokene që devijojnë nga besimet tradicionale të Islamit, njerëzit në Marok ende vlerësojnë një përkushtim personal ndaj besimeve të tyre. Si mysafir në vendin e tyre, nuk keni nevojë të konvertoheni në fenë e tyre, por vlerësoni vetëm praktikat e tyre për të shijuar plotësisht mënyrën e jetesës marokene. Tregoni respekt për të tjerët, veçanërisht për fqinjët tuaj të cilët po ashtu qëndrojnë në një nga vilat në Marok.

Modelet e ndërlikuara dhe grupi i konsiderueshëm i vakteve marokene në vilat në Marok do t’ju lënë një përshtypje të paharrueshme. Por më e mira nga të gjitha, do të mësoni edhe për vlerat marokene që do t’ju frymëzojnë edhe pas qëndrimit tuaj.


Source link https://www.streetdirectory.com/travelguide/

About the author

admin

1 Comment

Click here to post a comment