KleaBe&AkilBe

Formula speciale Nutramigen është tërhequr për shkak të ndotjes së mundshme bakteriale


Mijëra kanaçe të pluhurit të foshnjës hipoallergenike të ushqimit – një produkt i dizajnuar për foshnjat me një alergji ndaj qumështit të lopës – ishin kujtohet këtë fundjavë për shkak të kontaminimit të mundshëm bakterial.

Prodhuesi, Reckitt/Mead Johnson Nutrition, lëshoi ​​vullnetarisht tërheqjen pasi një grup i eksportuar në Izrael rezultoi pozitiv për Cronobacter sakazakii. Lajmi i mirë: Asnjë foshnje nuk është sëmurë dhe asnjë nga mostrat amerikane nuk ka rezultuar pozitiv për bakteret. Ja çfarë tjetër duhet të dini për këtë formulë kujtoni për ta mbajtur të voglin tuaj të sigurt.

Reklamim | faqja vazhdon më poshtë

Çfarë formule u kujtua?

Kjo tërheqje e fundit e formulave përfshin 675,030 kanaçe pluhur Nutramigen Hypoallergenic Infant Formula Powder, të shitura në madhësi 12,6 dhe 19,8 ons. Në mënyrë të veçantë, produktet e prekura kanë kodet e mëposhtme të grupeve në fund të kanaçeve:

  • ZL3FRW

  • ZL3FPE

  • ZL3FXJ

  • ZL3FQD

  • ZL3FMH

    Reklamim | faqja vazhdon më poshtë

  • ZL3FHG

Ata gjithashtu kanë një kod UPC prej 300871239418 ose 300871239456 dhe një “Përdorimi sipas datës” të 1 janarit 2025.

Nëse ndonjë formulë Nutramigen që zotëroni ka kodet e grupeve të listuara më sipër, hidheni dhe kontaktoni kompaninë për një rimbursim duke telefonuar në numrin 866-534-9986 ose duke dërguar email konsumatorit.relations@rb.com.

Për shkak se kjo formulë specialiteti ka një disponueshmëri të kufizuar, “besohet se shumë, nëse jo të gjitha, produktet e tërhequra në Shtetet e Bashkuara janë konsumuar,” thotë Reckitt.

Flisni me pediatrin tuaj nëse keni ndonjë pyetje ose shqetësim shtesë në lidhje me shëndetin e foshnjës tuaj.

Reklamim | faqja vazhdon më poshtë

Të gjitha formulat e tjera të lëngshme Nutramigen dhe produktet ushqyese Reckitt nuk ndikohen nga tërheqja dhe janë në rregull për t’u përdorur.

Pse u kujtua formula?

Reckitt kujtoi formulën pasi autoritetet izraelite shëndetësore gjetën Cronobacter në një grup të eksportuar të formulës Nutramigen. Një fabrikë e Mead Johnson në Michigan e prodhoi grupin e eksportuar veçmas nga formula e bërë për tregun amerikan, tha një zëdhënës i kompanisë. CBS. Për më tepër, asnjë sëmundje nuk është raportuar dhe asnjë nga produktet amerikane të mostrës nuk ka rezultuar pozitiv për bakteret.

Reckitt e lëshoi ​​këtë tërheqje nga një kujdes i madh, sepse Cronobacter mund të shkaktojë probleme serioze shëndetësore tek foshnjat. Ky bakter mund të jetojë në ushqime të thata si formula pluhur dhe të shkaktojë infeksione të rrezikshme të gjakut (sepsë) ose infeksione të trurit dhe palcës kurrizore (meningjiti) – sidomos te të rinjtë, e parakohshme ose foshnjat me imunitet të kompromentuar.

Kontaminimi me kronobakter ka shkaktuar një sërë problemesh për prindërit kohët e fundit; tërheqjet e shumta dhe mbylljet e lidhura me fabrikat në vitin 2022 çuan në mungesa e përhapur e formulave. Vetëm vitin e kaluar, Administrata e Ushqimit dhe Barnave (FDA) paralajmëroi tre prodhues të formulave – duke përfshirë Mead Johnson – për të ndërmarrë hapa shtesë për të parandaluar kontaminimin e ardhshëm.

Ky artikull fillimisht u shfaq në WhatToExpect.com.

Reklamim | faqja vazhdon më poshtë


Source link https://www.babycenter.com/pregnancy/week-by-week

About the author

admin

7 Comments

Click here to post a comment