August 12, 2022

Kleabe

All Here For Your

Bretkosat

1 min read
Bretkosat na ndihmojnë duke mbajtur nën kontroll popullatat e insekteve.

Ashtu si kanarinat në minierat e qymyrit, ato gjithashtu mund t’u tregojnë shkencëtarëve kur cilësia e ujit është e dobët. Nëse mjedisi i tyre nuk është i shëndetshëm, ata do të ndryshojnë zakonet e tyre, do të lënë pellgje dhe përrenj, do të ndalojnë riprodhimin, do të sëmuren dhe ndonjëherë do të vdesin. Dhe, si shumë kafshë të vogla, bretkosat janë të rëndësishme për sigurimin e ushqimit për kafshët më të mëdha. Zogjtë; gjarpërinjtë; peshku; dhe gjitarët si rakunët, lundërzat dhe dhelprat hanë bretkosat. Disa bretkosa mishngrënëse hanë edhe bretkosa të tjera!

A e dini se jo të gjithë bretkosat janë bretkosa, por të gjitha bretkosat janë bretkosa? Ky është një nga këto 10 dallime interesante të kafshëve që me siguri ju ngatërroni. Gjithashtu, vëmë bast që nuk e dinit që bretkosat kanë dhëmbë , por kalamajtë jo!

More Stories

Get involved!

Get Connected!
Come and join our community. Expand your network and get to know new people!

Comments

No comments yet