August 15, 2022

Kleabe

All Here For Your

Kolibri

1 min read
Ndryshe nga termitet, është mirë të kesh kolibra rreth shtëpisë. Ata janë një nga zogjtë më të vegjël në botë.

Më i vogli, kolibri kuban i bletës , peshon më pak se një monedhë dhe është vetëm rreth dy inç i gjatë. Pavarësisht nga përmasat e tyre të vogla, kolibrat janë të fuqishëm – ata mund të rrinë pezull në vend, të fluturojnë prapa dhe të fluturojnë në lartësi ku pothuajse nuk ka oksigjen . Kjo është veçanërisht e rëndësishme kur bëhet fjalë për ruajtjen e ekosistemeve të caktuara. Shkenca nordikethotë se shumë bimë mbështeten te kolibrat për pllenim, veçanërisht në pyjet e shiut të ultësirës dhe pyjet e reve, ku insektet fluturuese si bletët kanë probleme me shiun. Dhe kjo nuk është e gjitha: Për shkak se çdo kolibri është përshtatur për të pirë nga një lule specifike, mendohet se ata janë gjithashtu një pjesë e rëndësishme e biodiversitetit të bimëve. Këtu janë 19 fakte të tjera rreth zogut të kolibrit që ndoshta nuk i keni ditur kurrë .

More Stories

Get involved!

Get Connected!
Come and join our community. Expand your network and get to know new people!

Comments

No comments yet