May 28, 2022

KleaBe

ALL HERE FOR YOU

Carovska: OBRM-PDUKM po manipulon me mësuesit, prindërit dhe nxënësit – Telegrafi

1 min read

Ministria e Arsimit dhe Shkencës dhe Qeveria vazhdojnë të punojnë intensivisht në të gjitha proceset e reformave me afate të përcaktuara saktësisht, dhe opozita në vend që të japë propozime konstruktive manipulon mësuesit, prindërit dhe nxënësit dhe bllokon proceset në Kuvend, tha Ministrja e Arsimit dhe Shkencës Mila Carovska duke iu përgjigjur në pyetjen e deputetit Bojan Stojanoski nga OBRM-PDUKM, nëse ekziston një plan dhe koncept për reformat në arsim.

“Sot hapa programin tuaj parazgjedhor dhe në fushën e arsimit, imagjinoni sikur premtoni dixhitalizimin, një platformë të mësimit elektronik, përgatitjen e materialeve video nga mësuesit dhe përgatitjen e librave shkollorë elektronikë. e gjithë kjo është për të cilën po flasim sot. Nëse do të ishit një opozitë konstruktive, do të përfshiheshit në këtë proces dhe do të punonit në përmirësimin dhe modernizimin e arsimit. Por ju u përpoqët të manipulonit prindërit, mësuesit dhe më tragjikisht me fëmijët”, tha Carovska.

Ministrja theksoi se OBRM-PDUKM qeverisi për 12 vjet dhe kishte mundësinë për të bërë arsim si në vendet e zhvilluara, por i shpenzoi paratë “për marrëzira dhe interesa personale”./Telegrafi/

Burimi i lajmit: Telegrafi