December 9, 2021

KleaBe

Të Gjitha Këtu për Ju

Çmimet Oskar 2022 shtyhen për një muaj – KosovaPress

2 min read

Ndarja e çmimeve Oskar do të mbahet më 27 mars 2022, një muaj më vonë sesa ishte planifikuar, dhe do të kthehen në vendin e tyre tradicional në teatrin Dolby të Hollywood-it, njoftoi sot Akademia e Arteve dhe Shkencave të Filmit.

Pas vlerësimeve të bezdisshme për Oskarët e pazakontë të këtij viti, të prekur nga pandemia – të cilat u mbajtën në një stacion treni në Los Anxhelos – shtyrja shmang përplasjet e mundshme të kushtueshme me Super Bowl dhe Lojërat Olimpike Dimërore.

Ngjarja më e madhe e futbollit amerikan zhvillohet në Los Anxhelos vitin e ardhshëm më 13 shkurt, ndërsa ekstravaganca globale e sporteve dimërore do të mbahet në Pekin nga 4-20 shkurt.

Por ndikimi i COVID-19 – i cili transformoi sezonin e çmimeve të Hollywood-it vitin e kaluar, duke mbyllur kinematë, duke shtyrë dhjetëra filma të mëdhenj dhe duke detyruar shumë ceremoni të hynin në internet – gjithashtu vazhdon të ndihet.

Tradicionalisht Akademia e Arteve dhe Shkencave të Filmit kërkon të paktën një ‘vrapim’ shtatë-ditor në teatrot e Los Anxhelos për filma që të jenë të ligjshëm për çmimin më të madh të Hollywood-it.

Me ekranet e mëdha të mbyllura, ato rregulla u relaksuan vitin e kaluar, në atë që u pa gjerësisht si një nxitje për filma në platforma streaming si Netflix dhe Prime Video Amazon.

“Ky vit, i cili është ende i ndikuar nga pandemia, kërkesat e kualifikimit për çmimet e 94-të të Akademisë do të jenë në përputhje me shtesat e bëra për sezonin e 93-të të Çmimeve”, thuhet në deklaratë.

Filmat e lëshuar në kinematë në pesë qytete të mëdha jashtë Los Anxhelos do të mbeten të pranueshëm dhe ndryshimet janë vendosur të shtrihen në Oskarët e vitit pasardhës, dhe potencialisht më tej.

Sidoqoftë, me kinematë amerikane të rihapura tani dhe prodhimi i filmit duke përshpejtuar përsëri, vendimi i vitit të kaluar për të zgjatur dritaren e kalendarit në të cilin filmat mund të lëshohen dhe akoma të kualifikohen për Oskar nuk do të përsëritet.

Filmat që dëshirojnë të garojnë për Oskarin e vitit të ardhshëm duhet të dalin në treg deri më 31 dhjetor.

Burimi i lajmit: Kosova Press