December 3, 2021

KleaBe

Të Gjitha Këtu për Ju

Ish-gjyqtari i EULEX-it Malcolm Simmons, thotë se BE-ja shtrembëroi drejtësinë në Kosovë – dëshiron të dëshmojë në Kuvend – Telegrafi

1 min read

Ish-gjyqtari i EULEX-it, Malcolm Simmons, përmes një postimi në Twitter iu është drejtuar me një kërkesë kryeministrit të Kosovës, Albin Kurtit dhe presidentes Vjosa Osmani.

Simmons kërkon që të dëshmojë para Kuvendit të Kosovës, për siç ka thënë shtrembërimin e drejtësinë në Kosovë nga ana e Bashkimit Evropian.

Sipas tij, vendimi për t’i dëgjuar këto prova në Kuvend është një test i rëndësishëm për sundimin e ligjit në Kosovë, por edhe për vetë Kuvendin.

“Qëllimi im është që të jap prova në Parlamentin e Kosovës për mënyrën se si Bashkimi Evropian e ka shtrembëruar drejtësinë në Kosovë. Vendimi për t’i dëgjuar apo jo provat e mia do të jetë një test i rëndësishme për Parlamentin dhe për sundimin e ligjit në Kosovë”, shkroi Simmons, njofton Telegrafi.

Burimi nga Telegrafi