May 27, 2022

KleaBe

ALL HERE FOR YOU

Ja si do të duket salla koncertale ‘Gërmia’ në qendër të Prishtinës – Sinjali

2 min read

Është shpallur fituesi për projektin ideor të sallës koncertale Gërmia, transmeton Gazeta Sinjali.

Çmimin e parë për projektin me titull “One Roof – Gërmia for Concert Hall” i autorit japonez të njohur botërisht, Kengo Kuma i cili bashkëpunoi me disa studio arkitekturore për të ardhur deri te ky projekt.

Njoftimi:

SALLA KONCERTALE
GERMIA

Eshte shpallur fituesi
per projektin ideor te salles koncertale Germia. Komuna e Prishtines – juria
profesionale per konkurs projektimi, adaptimi i kompleksit ishte Germia per
salle koncertale, vleresoi projektet si me poshte:

Çmimin e I-re shkon
per projektin me titull “One Roof – Germia for Concert Hall” i autorit japonez
te njohur boterisht, Kengo Kuma i cili bashkepunoi me disa studio arkitekturore
per te ardh deri te ky projekt i mrekullueshem;

Çmimi i II-te shkon
per Shkelqim Osmani, Vizion Projekt, MA Studio dhe parteneret, si dhe;

Çmimi i III-te per
projektin e Prof. Arber Sadiki, i cili bashkepunoi me G+A Architects.

Ky eshte hap i radhes
qe eshte ndermarre nga Komuna e Prishtines per jetesimin e sallen koncertale
dhe ne bashkepunim nder-institucional ne do te vazhdojme angazhimin per hapat e
ardhshem deri ne finalizimin e projektit te Salles Koncertale Germia.

Ky projekt eshte i
domosdoshem per qytetaret e artistet e qytetit tone.

Ju faleminderit te
gjitheve per bashkepunimin, vecanerisht studiove arkitekturore per punen shkelqyeshme
ne propozimet e dorezuara.

Disa nga punet e
arkitetit te mirenjohur japonez Kengo Kuma, mund ti gjeni ne linkun:

Gjithashtu, ne komente
gjeni disa nga fotografite e projektit.

#prishtina💙

/Gazeta Sinjali/

Burimi i lajmit: Gazeta Sinjali