May 25, 2022

KleaBe

ALL HERE FOR YOU

Kërkesa e re nga Serbia!Jo Asociacion të komunave me shumicë serbe, por autonomi!

2 min read

“Greqia na ka siguruar se nuk do ta njohin Kosovën”, tha sot presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiq.

Ai shtoi se konsultimet “e mëdha dhe të rëndësishme” për çështjen e Kosovës do të pasojnë në ditët në vijim.

Kur u pyet për spekulimet se Franca mund të marrë përsipër drejtimin e dialogut midis Serbisë dhe Kosovës, Vuçiq u përgjigj  se “Do të flas në ditët në vijim. Është e rëndësishme për ne që të mbrojmë interesat tona kombëtare dhe shtetërore dhe gjithçka tjetër në ditët në vijim”, tha ai.

Siç tha ai, do të ketë konsultime të mëdha dhe të rëndësishme në Beograd dhe më pas ai pret që dialogu të vazhdojë në Bruksel.

I pyetur në lidhje me pretendimet se Franca mund të propozojë një marrëveshje të përkohshme, sipas së cilës veriu i Kosovës të merrte autonomi, dhe Kisha Ortodokse Serbe një status të veçantë, në këmbim të njohjes së Greqisë dhe liberalizimit të vizave për Kosovën, ai tha se “Ne mund të flasim për këtë në ditët në vijim. Unë nuk do të flisja paraprakisht para se të dimë diçka”.

Ai shtoi se kishte disa ndryshime në marrëdhëniet mes Greqisë dhe Kosovës.

“Unë pres të shoh, pasi që ka pasur disa ndryshime në marrëdhëniet, pavarësisht nëse është thjesht një zyrë tregtare ose ka një” ‘pikë interesi “midis Prishtinës dhe Athinës. Ne do të shohim se si do të shkojë, kështu që do të informojmë publikun”, tha Vuçiq.

Në spekulimet se Greqia mund të njohë Kosovën, ai thotë se vendi na siguron se nuk do ta bëjë atë.

“Ata na sigurojnë se nuk do ta pranojnë, por gjërat që i kemi parë nuk janë lajme të mira për ne. Ne do të shohim, ne do të informojmë publikun për këtë”, tha presidenti serb.

Burimi i lajmit: Një Kombë