May 22, 2022

KleaBe

ALL HERE FOR YOU

Kirias: Nga çdo vaksinë mund të sëmureni me coronavirus, por nuk do të jetë fatale – Telegrafi

1 min read

“Tani kemi vaksina. Është e mirë që jemi në një fazë ku qytetarët janë të interesuar për vaksinimin. Ekziston një fazë e caktuar ndërsa ndjekim shembujt në vendet e tjera ku kur 30 përqind e popullsisë imunizohet atëherë ajo stagnon, kështu që popullsia stimulohet në mënyra të caktuara”, tha për “24 Analiza” mjekja Mary Kirias nga Instituti i Imunobiologjisë dhe Gjenetikës Njerëzore.

Ajo theksoi se të gjitha vaksinat janë më të mira, sesa të mos mbrohemi.

“Çdo mbrojtje është më e mirë se sa asnjë mbrojtje. Kjo vlen për të gjitha vaksinat, ato nuk mbrojnë 100 përqind. Jo vetëm me Sinofarm, me çdo vaksinë mund të sëmuret, por nuk mund të jetë fatale.

Në parim, sa më shumë njerëz të vaksinohen, aq më shumë ata mbrojnë të tjerët që nuk janë”, tha Kirias./Telegrafi/

Burimi i lajmit: Telegrafi