May 18, 2022

KleaBe

ALL HERE FOR YOU

Një blerje për 8.45 miliardë dollarë nga Amazon | FM Images

1 min read

Kompania amerikane e tregtisë elektronike Amazon njoftoi se po blen studion e filmit MGM për 8.45 miliardë dollarë, e cila do të fitojë një arkiv të madh të filmave dhe shfaqjeve televizive dhe do të intensifikojë lojën konkurruese në tregun e transmetimit, në të cilin Netflix dhe Disney kanë pjesën e tyre dominuese.

Kompania e filmit Metro Goldwyn Mayer, e themeluar në vitin 1924, e cila është shtëpia e ekskluzivitetit të James Bond, zotëron kanalin kabllor Epix dhe prodhon shfaqje të njohura televizive, përfshirë Fargo, Vikings dhe të tjerë, raporton Reuters.

Kjo është blerja e dytë më e madhe e Amazon që kur mori përsipër Whole Foods Market, të cilën e bleu në 2017 për 13.7 miliardë dollarë.

Çmimi, 37 herë më i lartë se fitimi i vlerësuar

Çmimi i blerjes së Amazon për MGM përfaqëson një çmim të lartë mbi ofertat e tjera të marra.

Çmimi është afërsisht 37 herë më i lartë se fitimi i vlerësuar i MGM para taksës së interesit, amortizimit dhe amortizimit (EBITDA) për 2021.

Kjo është e fundit në një seri marrëveshjesh për blerjen dhe bashkimin në industrinë e mediave amerikane.

Konglomerati amerikan i telekomunikacionit AT&T dhe Discovery njoftoi më 17 maj se ata do të bashkonin kompanitë e tyre mediatike, të cilat përfshijnë HGTV, CNN, Food Network dhe HBO, kujton agjencia britanike.

Burimi i lajmit: FMImeges.net