December 6, 2021

KleaBe

Të Gjitha Këtu për Ju

ShSKUK: 211 pacientë në trajtim nga COVID-19

1 min read

Në raportin e punës për datën 24 maj 2021, janë regjistruar 211 pacientë, të cilët po trajtohen në klinikat COVID të Qendrës Klinike Universitare të Kosovës dhe në spitalet e përgjthshme.

122 pacientë janë të konfirmuar me COVID-19.

4 janë në gjendje të rënduar shëndetësore dhe 146 janë nën asistim të okisgjeno-terapisë.

Në QKUK janë të shtrirë 124 pacientë:

4 pacientë janë në gjendje të rënduar

68 janë të konfirmuar me Sars Cov-2

92 janë me oksigjeno-terapi.

Numri i pacientëve të shtrirë, sipas klinikave:

Klinika Infektive, 51 pacientë

Klinika e Pulmologjisë, 64 pacientë

Mjekimi Intensiv -COVID, 4 pacientë + 1 në Repartin Intenziv të Klinikës Infektive

Klinika e Pediatrisë, 4 pacientë

Klinika e Gjinekologjisë, 1 pacientë.

Në spitalet e përgjithshme janë të shtrirë 87 pacientë:

54 të konfirmuar pozitivë

54 me oksigjeno-terapi.

Numri i pacientëve të shtrirë, sipas spitaleve të përgjithshme:

Spitali i Prizrenit, 13 pacientë

Spitali i Gjakovës, 13 pacientë

Spitali i Pejës, 27 pacientë

Spitali i Gjilanit, 21 pacientë

Spitali i Ferizajt, 6 pacientë

Spitali i Mitrovicës, 3 pacientë

Spitali i Vushtrrisë, 4 pacientë, thuhet në komunikatën për media e ShSKUK-së.

Burimi i lajmit: Kosova Live 360