January 21, 2022

KleaBe

Të Gjitha Këtu për Ju

Studim: Këta fëmijë kanë gjasa të mëdha të bëhen hiperaktivë dhe të kenë probleme në shkollë – Sinjali

1 min read

Shkencëtarët kanë konstatuar që këta fëmijë kanë 38 për qind shanse të bëhen hiperaktivë.

Sipas një studimi i cili është publikuar në The New England Journal of Medicine, fëmijët të cilët regjistrohen para kohe në shkollë kanë 30 për qind probabilitet më të madh që të bëhen hiperaktivë në krahasim me moshatarët e tyre më të vjetër.

Sipas Qendrës së Kontrollit dhe Preventivës së Sëmundjeve, përqindja e nxënësve të cilëve u është diagnostikuar çrregullimi hiperaktiv në ndonjë moment të jetës është rritur për pothuajse 38 për qind midis viteve 2003 dhe 2016.

Prandaj, ekspertët paralajmërojnë që prindërit do të duhej të bënin çdo gjë që munden në mënyrë që ta ndihmojnë fëmijën e tyre ta përballojë situatën si më i riu në klasë. Madje propozohet që nisjen në shkollë ta shtyjnë ashtu që fëmija të jetë më i moshuari në klasë, jo më i riu.

/GazetaSinjali/

Burimi i lajmit: Gazeta Sinjali