May 27, 2022

KleaBe

ALL HERE FOR YOU

Testi i Arritshmërisë do të mbahet të premten

2 min read

Ministria e Arsimit, Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit ka bërë të ditur se të premten do të mbahet Testi i Arritshmërisë për të gjithë nxënësit e klasave të nënta.

Në njoftimin e MASHTI-it thuhet se në koordinim me drejtoritë komunale të arsimit dhe me shkollat, MASHT-i ka realizuar të gjitha përgatitjet e duhura për organizimin e këtij testi.

“Ministria e Arsimit është e vendosur dhe e përkushtuar për organizimin dhe zhvillimin e një procesi të mirëfilltë e të besueshëm, ndërsa ndaj të gjithë personave të angazhuar në proces, të cilët nuk i realizojnë detyrat e caktuara me kompetencë dhe profesionalizëm të lartë, do të kërkohet përgjegjësi. Organizimi i testit do të realizohet sipas kërkesave dhe standardeve më të larta, duke garantuar testim cilësor dhe të besueshëm”.

“Për shkak se është kohë pandemie, forma e organizimit të sistemimit të nxënësve në klasë, duhet të realizohet një nxënës në një bankë kurse në çdo klasë do të lejohen vetëm nga 15 nxënës. MASHTI fton të gjithë akterët e përfshirë në këtë proces, që të respektohen në përpikëri rregullat dhe masat kundër COVID-19”.

“Ministria e Arsimit, Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit kërkon që çfarëdo parregullsi eventuale në qendrën e testimit, të raportohet me shkrim në DKA dhe në MASHTI. Rezultatet e Testit të Arritshmërisë pritet të shpallen më 7 qershor”, thuhet në njoftim.

Burimi i lajmit: Klan Kosova