May 22, 2022

KleaBe

ALL HERE FOR YOU

Volkswagen Passat po hyn në histori? – Telegrafi

2 min read

Duke gjykuar nga lajmet e fundit, Passatit nuk po i shkruhet mirë.

Edhe pse Passati ende është një nga sedanët më të zakonshëm në rrugë, koha e tij ka kaluar padyshim.

Ata ndoshta mendojnë kështu edhe në Volkswagen, ku gjoja vendosën të shfuqizojnë modelin klasik të limuzinës. Është e drejtë, thashethemet e mëparshme u konfirmuan nga një burim i paemëruar për britaniken, autoexpress, sipas të cilit emri Passat duhet të mbetet në treg, por vetëm përmes ofertës së modelit të kamionçinës.

Tani për tani, është e sigurt që versioni amerikan i modelit do të ndërpritet në vitin 2023, ndërsa versioni kinez së shpejti do t’i nënshtrohet një ridizajnimi. Passat Evropian do të mbetet, dhe një edicion i ri do të mbërrijë, i cili do të ofrojë një hibrid plug-in me një distancë elektrike prej 100 km.

Sidoqoftë, revista britanike e veturave zbulon se versioni i limuzinës do të anulohet. Ka shumë të ngjarë që një karvan të ofrohet, dhe pastaj flitet për një ngritje që mund të jetë pasardhësi shpirtëror i Arteon. Sa i përket Arteonit, ai patjetër po hyn në histori.

Passat B9 do të ketë një bazë akoma më të madhe, kështu që pritet një rivalitet me Skoda Superb. Më shumë rehati në platformën MQB është vetëm një gjë, dhe mbajtja e motorëve klasikë është tjetër. Gjegjësisht, Passat do të ofrohet në edicionin e ri me një naftë 2.0 TDI dhe opsionalisht me veturë me të gjitha rrotat. Versioni elektrik është i fikur.

Dhe së fundmi, Passat i ri do të prodhohet në Bratislavë me Superb. /Telegrafi/

Burimi i lajmit: Telegrafi