November 29, 2021

KleaBe

Të Gjitha Këtu për Ju

Gjermania njeh gjenocidin në Namibi – Sinjali

1 min read

Gjermania ka njohur zyrtarisht gjenocidin e kryer në Namibi gjatë periudhës koloniale dhe ka pranuar të paguajë mbështetjen financiare.

Kolonizuesit
gjermanë vranë mijëra njerëzit etnik herero dhe nama në masakrat e
filimshekullit 20.

Ministri
i Jashtëm gjerman, Heiko Maas, pranoi të premten gjenocidin, duke thënë se i
kërkojnë falje Namibisë dhe pasardhësve të viktimave.

Në dritën e përgjegjësisë historike dhe morale të Gjermanisë, ne do t’i kërkojmë falje Namibisë dhe pasardhësve”, ka thënë ai.

Maas shtoi se Gjermania do të mbështesë zhvillimin e këtij vendi përmes një programi me vlerë prej 1.1 miliardë euro. Marrëveshja financiare ka për qëllim shpagimin e dëmeve në infrastrukturë, kujdes shëndetësor dhe për komunitetet e prekura. /Gazeta Sinjali/

Burimi i lajmit: Gazeta Sinjali