December 3, 2021

KleaBe

Të Gjitha Këtu për Ju

Karrige me rrota për qentë me aftësi të kufizuara (VIDEO)

1 min read

Njihuni me Mukha dhe Sharik … dy qen shumë të veçantë.

Kur janë duke ecur, ata përdorin karriget me rrota të veçanta për të qarkulluar.

Të dy qentë u abuzuan nga njerëzit dhe u lanë pa përdorimin e këmbëve të tyre të pasme.

Për fat të mirë ata tani janë nën kujdesje të ‘Special Friend’ një qendër shpëtimi e cila merr qen me nevoja komplekse të cilët janë refuzuar nga strehimoret e tjera të kafshëve, raporton AP, transmeton Klankosova.tv.

Themeluesja Taisiya Kaburneyeva dhe ndihmësja e saj Varvara Poddubnaya kujdesen për qentë me aftësi të kufizuara.

Ata janë nga Frakishtak, një kompani në Ukrainë e cila është e specializuar në prodhimin e pajisjeve për kafshët me aftësi të kufizuara.

Ato kushtojnë midis 200 dhe 750 euro në varësi të madhësisë, të paguar nga Kabuneyeva dhe donacioneve.

[embedded content]

Burimi i lajmit: Klan Kosova