May 28, 2022

KleaBe

ALL HERE FOR YOU

Lustruesi i këpucëve nga Prizreni që di më shumë se dhjetë gjuhë të huaja

1 min read

Refet Laroshi i njohur si Zanzi i Prizrenit, punon si lustrues i këpucëve në këtë qytet.

E veçanta e tij është se ai flet shumë gjuhë të huaja.
Qysh një fëmijëri kishte dëshirë të mësonte gjuhë të huaja prandaj ju përvesh punës.

Ai flet shqip, gjuhën rome, serbe, maqedone, billgare, turke rusisht, gjermanisht, angllisht, italisht/

“Jam mësu vet pa shkollë me libra. Veç nuk di me folë si profesori”, tha ai.

Ai thotë se kur turistët shkojnë në Prizren ai u tregon për bukuritë e këtij qyteti dhe trashëgiminë kulturore.
Laroshi tregon se babi i tij ka ditur 18 gjuhë të huaja.

Ai thotë se pengun më të madh e ka që nuk ka mundur të kryej studimet.

[embedded content]

Burimi i lajmit: Një Kombë