Dje janë vaksinuar 13.592 qytetarë në Maqedoni – Telegrafi

Vaksinimi po zhvillohet pandërprerë në të gjitha pikat në të gjithë vendin. Interesimi për vaksinim po rritet çdo ditë, dhe deri më tani numri i njerëzve që kanë shprehur dëshirën për vaksinim përmes platformës në internet vakcinacija.mk është 429.464 qytetarë.

Deri dje në të gjitha pikat e vaksinimit janë vaksinuar gjithsej 233.844 qytetarë.

Doza e parë e vaksinës dje u mor nga 2.411 qytetarë, ndërsa dje u vaksinuan gjithsej 13.592 qytetarë.

Gjithsej 304.904 doza të vaksinave janë aplikuar në vend dhe 71.060 qytetarë janë rivaksinuar.

Sipas shifrave të fundit, 47% e popullsisë mbi 70 vjeç kanë marrë të paktën një dozë vaksine, 41% e popullsisë mbi 65 vjeç janë vaksinuar me të paktën një dozë vaksine, 34% e popullsisë mbi 60 vjeç janë vaksinuar me të paktën një dozë vaksine./Telegrafi/

Burimi i lajmit: Telegrafi

Author: admin