January 20, 2022

KleaBe

Të Gjitha Këtu për Ju

Ekspertët presin rritje të energjisë elektrike për 2.5 përqind në Maqedoni – Telegrafi

1 min read

Ekspertët presin një rritje prej 2.5 përqind të çmimit të energjisë elektrike nga gushti, ose një rritje mesatare të faturave mujore të energjisë elektrike nga kostot nga 11 në 55 denarë për familje.

Kompanitë e energjisë tashmë kanë paraqitur kërkesat e tyre në komisionin rregullator, dhe nga sa dihet, MEPSO po kërkon një rritje të çmimit për shërbimin prej 143 përqind, NEMO me 45 përqind, ndërsa Elektrodistibucija 0.95 përqind.

Sipas Komisionit Rregullator të Energjisë, nëse pranohen të gjitha kërkesat e ndërmarrjeve, rritja e çmimit do të ishte 5 përqind, por me kusht që AD ESM në qershor në tenderin e EVN HOUM të mos ofrojë një çmim më të lartë për energjinë elektrike të prodhuar.

“Kompanitë tashmë kanë paraqitur kërkesat e tyre, por ato ende nuk janë marrë parasysh. MEPSO kërkoi rritje në çmimin e transmisionit prej 143 përqind, Operatori Kombëtar i Tregut të Energjisë për organizimin dhe menaxhimin e tregut të energjisë elektrike kërkoi një rritje prej 45 përqind, ndërsa Elektrodistribucija një rritje prej 0.95 përqind të çmimit për shpërndarjen e energjisë elektrike”, theksojnë nga Rregullatori./Telegrafi/

Burimi i lajmit: Telegrafi