January 19, 2022

KleaBe

Të Gjitha Këtu për Ju

Facebook fsheh automatikisht postimet mashtruese – KosovaPress

1 min read

Facebook po bën një hap tjetër në reduktimin e lajmeve të rreme në platformë. Ky rrjet social ka njoftuar se që nga sot një politikë e re hyn në fuqi dhe parashikon raportimin automatik të përdoruesve që në mënyrë periodike ndajnë mashtrime.

Pasi një llogari të etiketohet si e tillë, algoritmet e Facebook gradualisht do të fshehin postimet e përdoruesit nga wall-et e shokut, në mënyrë që të ulin efikasitetin e tyre.

Nëse deri më tani ndërhyrja e ekipit të analizës në Facebook kishte të bënte me postime specifike, lajmet do të ndikojnë drejtpërdrejt në llogaritë, duke kufizuar të gjitha përmbajtjet e përbashkëta në të ardhmen dhe jo vetëm ato që konsiderohen të rreme.

Megjithatë, kompania nënvizoi se raporti nuk do të çojë në anulimin e një llogarie ose në gjoba përfundimtare, por nuk përjashtohet një pezullim i përkohshëm, pas një ndarjeje të vazhdueshme të mashtrimeve. /ANSA/

Burimi i lajmit: Kosova Press