January 20, 2022

KleaBe

Të Gjitha Këtu për Ju

Faton Klinaku: Albin Kurti duhet të tregojë se a është takuar me zyrtarë të Speciales në Bruksel! – GazetaBlic

2 min read

Në një raport i Këshillit të Bashkimit Evropian, i cili po qarkullon në media, thuhet se angazhimi i Kurtit për të vazhduar bashkëpunimin në mënyrë konstruktive me Dhomat e Specializuara dhe Zyrën e Prokurorit Special do të vlerësohej shumë brenda Bashkimit Evropian.

“Angazhimi serioz i z. Kurti për të vazhduar bashkëpunimin në mënyrë konstruktive me Dhomat e Specializuara dhe Zyrën e Prokurorit Special do të vlerësohet shumë brenda BE-së. Gatishmëria e tij për të mbështetur zgjatjen e mandatit të EULEX-it është e mirëseardhur dhe hap i rëndësishëm që do të ndihmojë Dhomat e Specializuara dhe Zyrën e Prokurorit Special për të përmbushur mandatin e tyre në Kosovë”, thuhet në dokumentin e publikuar sot.

Lidhur me këtë raport ka reaguar sekretari i OVL UÇK’së, Faton Klinaku, i cili ka kërkuar transparencë nga kryeministri Kurti duke e pyetur nëse në Bruksel ka takuar zyrtar të Speciales.

“Si OVL- UÇK kërkojmë që kryeministri Albin Kurti të jetë transparent me publikun dhe të tregojë se a është takuar në Bruksel me Dhomat e Specializuara për t’iu ofruar bashkëpunim”, ka thënë Klinaku.

Reagimi i plotë:

Në bazë të një raporti të BE-së, i cili po publikohet nëpër media, theksohet se blloku e vlerëson shumë bashkëpunimin konstruktiv të Kurtit me Dhomat e Specializuara.

Veç kësaj, përmendet se Kurti ka shprehur gatishmërinë për ta mbështetur zgjatjen e mandatit të misionit të EULEX-it në Kosovë.
Si OVL UÇK kërkojmë që kryeministri Albin Kurti të jetë transparent me publikun dhe të tregojë se a është takuar në Bruksel me Dhomat e Specializuara për t’iu ofruar bashkëpunim.

Burimi i lajmit: Gazeta Blic