Grupi i Shpezëve/ Qeveria dhe AUV marrin vendim të mbyllen dhe ndalohet funksionimi i tregjeve të kafshëve

Agjencia e Ushqimit dhe Veterinarisë ka njoftuar se në Kosovë është prezent Gripi i Shpezëve tipi H5N8.

Përmes një njoftimi drejtuar mediave, AUV-i ka bërë me dije se janë asgjësuar shpezë në pesë ferma që ndodhen në katër qytete.

Indeksonline ka siguruar dokumentin, ku Qeveria dhe AUV i kanë obliguar komunat të mbyllin dhe të ndalojnë funksionimin e tregjeve të kafshëve dhe shitblerjen e tyre.

Më poshtë keni të gjitha masat që Qeveria në bashkëpunim me AUV i kanë marr në lidhje me Gripin e Shpezëve:

No description available.
No description available.

Burimi i lajmit: IndeksOnline

Author: admin