LIDERËT E UÇK-së, KOSOVA, PARTITË POLITIKE, HAGA

(ose një sprovë skematike se çka i bashkon dhe çka i ndanë ata)

Shkruan: Ismail Syla

Fatkeqësisht emri i kryeqytetit  holandez, Haga, lidhet me burgosjen e më hershme dhe të tashme të disa prej liderëve kryesorë të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, me burgosjen e Fatmir Limajt, (2003) Ramush Haradinajt (2005) Hashim Thaçit, Kadri Veselit, Jakup Krasniqit dhe Rexhep Selimit (2020).

Në këtë sprovë do të paraqiten dy grupime kryesore lidhur me emrat e këtyre liderëve se çka i bashkon dhe çka i ndanë ata.

I bashkon

SHQIPTARIA

F. L. shqiptar

R. H. shiptar

H. Th. shqiptar

K. V. shqiptar

J. K. shqiptar

R. S. shqiptar

I ndan

VENDLINDJA

Bajë, Fatmir Limaj,

Gllogjan, Ramush Haradinaj

Burojë, Hashim Thaçi

Braboniq, Kadri Veseli

Negroc, Jakup Krasniqi

Açarevë, Rexhep Selimi

I bashkon

USHTRIA ÇLIRIMTARE E KOSOVËS

Fatmir Limaj, UÇK

Ramush Haradinaj, UÇK

Hashim Thaçi, UÇK

Kadri Veslei, UÇK

Jakup Krasniqi, UÇK

Rexhep Selimi, UÇK

I ndajnë

PARTITË POLITIKE

PDK/NISMA, Fatmir Limaj

AAK, Ramush Haradinaj

PDK, Hashim Thaçi,

PDK, Kadri Veseli

PDK/NISMA, Jakup Krasniqi

VV, Rexhep Selimi

I bashkon

HAGA

Fatmir Limaj, 2003-2005

Ramush Haradinaj, 2005 – 2008 dhe 2010 – 2012

Hashim Thaçi, 2020

Kadri Veseli, 2020

Jakup Krasniqi, 2020

Rexhep Selimi, 2020

Ndajnë qëndrime të ndryshme ndaj tyre

PARTI POLITIKE:

Pro tyre ….

Kundër tyre …

Neutrale …

SHTETET:

Pro tyre (Shqipëria…)

Kundër tyre (Serbia, Rusia …)

Neutrale (Kosova aktuale etj.

INDIVIDËT:

Pro tyre (vendorë dhe ndërkombëtarë)

Kundër tyre (vendorë dhe ndërkombëtarë)

Neutralë (vendorë dhe ndërkombëtarë)

I bashkon kthimi,

KOSOVA

Fatmir Limaj, në Kosovë

Ramush Haradinaj, në Kosovë

Hashim Thaçi, së shpejti në Kosovë

Kadri Veseli, së shpejti në Kosovë

Jakup Krasniqi, së shpejti në Kosovë

Rexhep Selimi, së shpejti në Kosovë

PS.

Nga ata që dinë të bëjnë grupime  skematike matematikore të rrathëve me pika të përbashkëta, do të mirëprisja kontributin e tyre në pjesën e komenteve

Burimi i lajmit: Epoka e Re

Author: admin