January 19, 2022

KleaBe

Të Gjitha Këtu për Ju

Protestë masive në Lubjanë, protestuesit i dëshirojnë vdekjen kryeministrit Jansa – Telegrafi

2 min read

Të premten, koalicioni qeverisës i kryeministrit slloven, Janez Jansa përjetoi një dështim tjetër në një përpjekje për të përmbysur kryetarin e Parlamentit, Igor Zorçiq.

Ai u largua nga koalicioni Partia e Qendrës Demokratike (SMC) për shkak të mosmarrëveshjeve me qeverinë dhe themeloi partin e tij të pavarur parlamentar. Ashtu si votimi i muajit të kaluar, partisë në pushtet i mungoi një votë për ta hequr atë.

45 deputetë votuan për heqjen, një më pak se shumica, dy fletëvotime ishin të pavlefshme, ndërsa partitë e opozitës u larguan nga salla përpara votimit.

Presidenti i grupit parlamentar të Partisë Demokratike Sllovene (SDS) të udhëhequr nga kryeministri Jansa tha se partia në pushtet do të kërkonte një votim të ri për të zëvendësuar, Jozef Horvat nga Sllovenia e Re Demokristiane (NSI), ndërsa Zorçiq tha se ishte institucioni një sovran.

Në Ljubljanë, ndërkohë, një protestë masive po mbahet kundër qeverisë së Jansa, me sigurinë e fortë të policisë duke thënë se ishte një tubim i pa raportuar, duke u kërkuar pjesëmarrësve të ndiqnin rekomandimet e policisë, duke i paralajmëruar ata që të ndërhyjnë në rast të incidenteve dhe incidenteve.

Sipas vlerësimeve fillestare, afër 40,000 njerëz erdhën në protesta, e cila është më e mira në mandatin e kësaj qeverie, dhe deri më tani nuk janë regjistruar asnjë incident. /Telegrafi/

[embedded content]

Burimi nga Telegrafi