January 20, 2022

KleaBe

Të Gjitha Këtu për Ju

Qeveria e RMV-së tërheq nga Kuvendi ligjin për legalizim – Telegrafi

1 min read

Në seancën e sotme, Qeveria miratoi vendimin për tërheqjen e Ligjit për Përcaktimin e Statusit Ligjor të Ndërtesave të Ndërtuara në mënyrë të Paligjshme. Propozimi është në procedurë parlamentare, dhe nga atje ata thonë se një vendim i tillë merret në bazë të njoftimit për aktivitetet e zbatuara të paraqitura nga Ministria e Transportit dhe Lidhjeve.

“Raporti, i pranuar nga Qeveria, u njoftua se në të kaluarën ministria resor (MTL) organizoi takime pune me përfaqësues të odave dhe shoqatave në fushën e ndërtimit, planifikimit urban, përfaqësues të shoqërisë civile dhe morën pjesë në debate publike të organizuara nga subjekte të tjera, në të cilën janë dhënë vërejtje për zgjidhje të caktuara ligjore dhe propozime dhe sugjerime për rregullimin e tyre të mëtejshëm”, njoftojnë nga Qeveria.

Nga atje ata shtojnë se Ministria e Transportit dhe Lidhjeve do të përgatisë një Projektligj të ri për përcaktimin e statusit ligjor të ndërtesave të ndërtuara në mënyrë të paligjshme, në përputhje me vërejtjet e dhëna./Telegrafi/

Burimi nga Telegrafi