Rishikimit të buxhetit të Maqedonisë në qershor ose korrik – Telegrafi

Në dhjetë ditët e ardhshme ne do të dimë detajet e rishikimit të buxhetit. Në këtë periudhë, Ministria e Financave duhet të përfundojë bisedimet me të gjitha institucionet në mënyrë që rishikimi i buxhetit të hyjë në procedurë parlamentare në qershor ose në gjysmën e parë të korrikut, njoftoi sot kryeministri Zoran Zaev.

“Rebalanci i ri i buxhetit do të thotë zhvillim, por do të thotë gjithashtu para për të paguar vaksinat, pajisjet e gjurmëve të gishtave, për zhvillimin shtesë të politikave bujqësore, për të mbështetur të gjitha pakot e masave dhe për të qenë i gatshëm për gjithçka që vijon.

Ne jemi duke hyrë në pjesën e zhvillimit të ekonomisë sonë dhe po dalim nga pandemia. Rebalanci nënkupton forcimin shtesë të institucioneve në pjesën e realizimit të të gjitha programeve nga Buxheti në këto pesë muaj”, tha Zaev./Telegrafi/

Burimi nga Telegrafi

Author: admin