September 27, 2021

KleaBe.Com

Të Gjitha Këtu për Ju

Mickoski: Problemi dypalësh me Bullgarinë po bëhet një problem midis Maqedonisë dhe BE-së – Telegrafi

1 min read

“Kemi mësuar nga burime të larta diplomatike në Bruksel dhe nga Sofja zyrtare se kërkesat, të cilat janë pjesë integrale e Deklaratës së miratuar nga Parlamenti Bullgar, do të jenë pjesë e kornizës negociuese të Maqedonisë me Bashkimin Evropian,” kreu i OBRM-PDUKM-së Hristijan Mickoski tha një konferencë shtypi sot.

Siç shtoi ai, problemi dypalësh që kemi me Sofjen do të kthehet në një problem midis Maqedonisë dhe Bashkimit Evropian.

“Problemi dypalësh që kemi me Sofjen, i cili i referohet veçantisë së popullit maqedonas, kulturës, traditës, zakoneve, gjuhës maqedonase, luftës antifashiste, të gjitha problemet që përmbahen në Deklaratën e miratuar nga Parlamenti Bullgar, do të jenë një problem do të kemi me BE, domethënë nga problemi dypalësh ai do të rritet në një problem midis Maqedonisë dhe BE”, tha Mickoski.

Kreu i OBRM-PDUKM-së tha se partia nga nesër, derisa qeveria të njoftojë për publikun përmbajtjen e dokumentit që negociohet, do të bllokojë Shkupin në 3 vende, por edhe 10 qytete të tjera të vendit, në periudhën nga 15 – 17.

Burimi i lajmit: Telegrafi