September 20, 2021

KleaBe.Com

Të Gjitha Këtu për Ju

HYSENAJ I NISMËS: NË TEKSTET SHKOLLORE DUHET TË PËRFSHIHET MË SHUMË UÇK-JA – Gazeta Lajm

1 min read

Fehmi Hysenaj  nga NISMA Socialdemokrate thotë se arsimi është  një prej problemeve që duhet të marrim masa dhe ti zgjedhim dalë ngadalë.

“Rishikimi i teksteve duhet të behët dalëngadalë, në veçanti duhet të rishikohen tekstet e historisë, gjuhës dhe edukatës qytetare.  Në tekste të historisë nuk janë të pëfshirë shumë as lufta e ushtrisë çlirimtare, dhe as Reçaku”, theksoi Hysenaj në emisionin “Debati Zgjedhor” në RTK.

Hysenaj tha se derisa shumica në Ministrinë e Arsimit kanë qenë të punësuar nga LDK-ja, do të duhej që përgjegjësinë ta marrin partia e parë.

“Në arsim nuk do të duhej të ketë politik. Ka pasur zëra, dhe shohim që problemet e njëjta janë për shumë vite”, tha Hysenaj. /RTKLive/

Burimi i lajmit: Gazeta Lajm