September 27, 2021

KleaBe.Com

Të Gjitha Këtu për Ju

Ambasadori rus në Serbi: Asnjë vendim për Kosovën pa OKB-në

1 min read

Asnjë vendim në lidhje me Kosovën nuk do të jetë në gjendje të kalojë pa mbështetjen e Këshillit të Sigurimit të Kombeve të Bashkuara.

Kështu ka deklaruar ambasadori rus në Serbi Alexander Botsan-Kharchenko

Në një intervistë për Radio Televizionin e Vojvodinës, ai tha se nuk mund të thoshte se zgjidhja e çështjes së Kosovës po ndodhte duke “anashkaluar” Këshillin e Sigurimit, se diskutimet ishin të rregullta dhe se situata po diskutohej ende atje.

Diplomati rus në Beograd shtoi se Rusia nuk kishte një ftesë zyrtare për të marrë pjesë në dialog në një mënyrë tjetër, transmeton Klankosova.tv.

Ai tha se Rusia dhe Serbia kanë bashkëpunim të mirë, se Serbia fillon nga fakti që Rusia është anëtare e Këshillit të Sigurimit dhe se ajo vepron në atë format.

“Beogradi nuk na kërkoi asgjë, as nuk do të kërkonim nga Beogradi për ndonjë gjë në atë mënyrë, por ne po bashkëpunojmë në mënyrën më të mirë bazuar në interesat e përbashkëta. Rezoluta 1244 është ajo që është e vlefshme. Flet për statusin e veçantë të Kosovës, por jo për Kosovën si shtet të pavarur”, tha ambasadori rus në Serbi, transmeton Klankosova.tv.

Burimi i lajmit: Klan Kosova