June 20, 2021

KleaBe.Com

Të Gjitha Këtu për Ju

Himni i Kosovës sot mbush 13 vjet – KosovaPress

1 min read

Himni shtetëror i Kosovës sot mbush 13 vjet nga miratimi në Kuvendin 120 anëtarësh që kishte shpallur pavarësinë më 17 shkurt 2008.

Propozimi me shifrën “Europa” u miratua më 11 qershor 2008 në një seancë të veçantë si himn shtetëror me 72 vota pro, 15 kundër dhe 5 abstenime.

Kur ishte propozuar melodia e autorit Mendi Mengjiqi, himni ka pasur  edhe vargjet e shkruara, por për shkak të restrikcioneve nga pakoja e ish-presidentit Martti Ahtisaari, komisioni përzgjedhës ishte detyruar të heqë tekstin.

Burimi i lajmit: Kosova Press

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *