September 20, 2021

KleaBe.Com

Të Gjitha Këtu për Ju

Zaev-Byrnes: Korrupsioni i ka shkaktuar dëm të madh politikës së jashtme – Telegrafi

1 min read

Kryeministri Zoran Zaev u takua sot me ambasadoren e Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Kate Byrnes, gjatë së cilës fokusi i bisedimeve ishte Urdhri Ekzekutiv i lëshuar këtë javë nga Presidenti Biden, i cili përmban kritere të qarta në lidhje me sanksionet për ata që veprojnë kundër vlerave demokratike dhe vijnë nga Ballkani Perëndimor.

Në takim u theksua fushata kryesore për shkak sanksioneve të dhënë nga Urdhri Ekzekutiv, ndërsa nga të njëjtat mund të rrezikohen dhe mund t’u referohen personave që rrezikojnë paqen, sigurinë, stabilitetin ose integritetin territorial të çdo rajoni ose vendi në Ballkanin Perëndimor, si dhe ata që kryejnë korrupsion ose rrezikojnë të drejtat e njeriut dhe demokracinë.

Duke folur për Urdhrin Ekzekutiv, Zaev dhe Byrnes shprehën kënaqësinë e ndërsjellë që në aktin e Presidentit Biden fokusi është në luftën kundër korrupsionit, i cili është një përparësi kryesore e Qeverisë së Maqedonisë, duke theksuar dëmin që korrupsioni i shkakton politikës së jashtme, sigurisë kombëtare dhe stabiliteti ekonomik, si Shteteve të Bashkuara ashtu edhe Maqedonisë së Veriut, partnerëve dhe aleatë të tjerë./Telegrafi/

Burimi i lajmit: Telegrafi