September 20, 2021

KleaBe.Com

Të Gjitha Këtu për Ju

Zhou Hongyi: Lënia e skenës për të folur rreth 5G është bosh, duke e lënë sigurinë të flasë për 5G është bosh – Gazeta Lajm

4 min read

Ai theksoi se për sigurinë 5G, ideja e mbrojtjes nuk është më e vlefshme, as nuk është një grup magjik i programeve kompjuterike dhe pajisjeve që mund të zgjidhin problemin. Në vend të kësaj, duhet të vendoset një sistem operativ i sigurt për të arritur luftime aktuale në skenarë të ndryshëm, transmeton Gazeta Lajm

[Ju kërkojmë falje nëse përkthimi ka gabime sepse është marrë nga gjuha Kineze]

Në epokën 5G, bota fizike dhe bota virtuale janë plotësisht të lidhura, gjë që ka dhënë objektiva që hakerat të depërtojnë dhe të sulmojnë.

   “Interneti i Automjeteve dhe Interneti Industrial do të azhurnohen duke përdorur teknologjinë 5G. Nëpërmjet” binjakut dixhital “, është e mundur të arrihet një korrespondencë e plotë midis botës fizike dhe botës reale. ” Zhou Hongyi tha se sulmet ndaj infrastrukturës fizike të botës përmes mjeteve të rrjetit do të jenë gjithnjë e më shumë, dhe do të ndikojnë në transport. , Qendrat, energjia, kujdesi shëndetësor dhe financat mund të paraqesin kërcënime dhe të rriten në mënyrë eksponenciale. Të gjitha sulmet ndaj botës dixhitale në të kaluarën tani mund të shndërrohen në dëmtim të botës fizike.

Në epokën 5G, jo vetëm që gjithçka është e ndërlidhur, gjithçka është e programueshme, e cila u jep hakerëve mjetet për të depërtuar dhe sulmuar.

   “Si protokoll komunikimi, 5G ka më pak cenueshmëri sesa sistemet e tjera. Por e gjithë dixhitalizimi i sjellë nga 5G + bazohet në softuer, dhe kompleksiteti i hyrjes në softuer rritet vetë, siç janë më shumë linja kodesh dhe logjike. Struktura është më e ndërlikuar, dhe dobësitë e panjohura do të jenë gjithnjë e më shumë. “Zhou Hongyi tha se mashtrimi financiar dhe komunikimi në internet është vetëm një” hajdut i vogël i flokëve “, i cili paraqet një kërcënim më të madh për sulmet në infrastrukturë, ndërsa hakerët e prapavijës kombëtar sulmojnë, depërtojnë dhe zhyten përmes rrjetit. Sulmet që shfrytëzojnë dobësitë e panjohura do të kërcënojnë sigurinë kombëtare.

Sulmet në internet janë zhvendosur nga “forca brutale” në “duke pritur veprim”. Zakonisht duket mirë, por në fakt ka depërtuar dhe është latente, kështu që një ditë në të ardhmen, mund të merrni udhëzime në një moment dhe papritmas të drejtoni sistemin e paralizuar. “Industria e quan atë sulm APT dhe ajo ekziston gjatë gjithë kohës.” Tha Zhou Hongyi. Shtë e vështirë të zbulohet për shkak të shpejtësisë së lartë, e cila ka mbuluar një përrua të çuditshme.

 “Në të kaluarën, trafiku papritmas u rrit, shpejtësia u ngadalësua dhe ne kemi vërejtur se shpejtësia e ngritjes dhe downlinkut të 5G është e shpejtë. Isshtë e mundur të fitosh në një çast pa e ndjerë atë. Kjo është gjithashtu një sfidë e madhe në epokën 5G. ” Zhou Hongyi tha.

Nëse thuhet se përballë 500 milion kompjuterëve dhe 1.5 miliardë telefonave celularë, problemi i sigurisë është tashmë i pashmangshëm, atëherë me ndryshimin e qeverisjes qeveritare, funksionimin urban dhe metodat e prodhimit industrial të sjellë nga 5G, siguria e 5G në tërësi, veçanërisht në fushat kryesore Exactlyfarë saktësisht duhet të bëjë siguria? Në të kaluarën, për të gjetur dobësitë dhe për të zbuluar sulmet e njerëzve të tjerë, shumica e tyre kryen një inspektim të pajtueshmërisë, d.m.th., me një pajisje të sigurt dhe të pajtueshme, ishte provuar e sigurt. Zhou tha: “Në vitet e fundit ne e shkatërrojnë këtë praktikë. 

Në kushtet e inovacionit të aftësive teknologjike, 360 ka studiuar dhe zhvilluar “radarin” në epokën e luftës në internet vitet e fundit për të zbuluar shkatërrimin që do të ndodhë.

  “Para se një haker të dërgojë një sulm, gjithmonë do të ketë ndryshime. Ne përdorim të dhëna të mëdha dhe motorë analizimi të drejtuar nga inteligjenca artificiale për të gjetur dhe zhvilluar sjellje anomale të rrjetit në të dhënat e gjera, të kryejnë analiza në kohë reale dhe të përcaktojmë se ekziston një problem, dhe pastaj të bllokojmë në kohë reale. “Zhou shpjegoi,” ne e quajmë atë “sigurinë e rrjetit trurit  , është analiza në kohë reale, duke bllokuar, gjurmueshmërinë, i vendosur shumë të plotë të sistemit të prerë. “

   Për sa i përket aplikacioneve specifike për ulje, Zhou Hongyu prezantoi: “Ne ofrojmë shumë njësive me një gamë të madhe luftimi të të dhënave, duke e kthyer tërë qytetin ose një infrastrukturë të vërtetë në një objektiv të vërtetë për sulmet kibernetike. Në rast të sigurisë dhe kontrollit, ju lutemi sillni shumë Ekipi i kontraktuar i sulmit simulon një sulm të hakerave dhe i gjen boshllëqet e njësisë në ofendime dhe mbrojtje të vërtetë ” .

   Duke filluar trajnimin praktik tit-për-tat, jo vetëm që janë testuar dhe provuar aftësitë fyese dhe mbrojtëse të sistemeve të sigurisë së rrjetit, është përmirësuar sistemi i komandës, aftësitë e reagimit emergjent dhe aftësitë e asgjësimit të personelit të urgjencës së sigurisë, dhe është forcuar i gjithë sistemi i sigurisë.

Prandaj, gjëja më e rëndësishme në epokën e luftës në internet nuk është produkti, por aftësia aktuale luftarake e të gjithë sistemit.

“Për të siguruar sigurinë e 5G, ne duhet vazhdimisht të bashkojmë boshllëqet tona në luftime aktuale dhe vazhdimisht të parashikojmë sulmet e mundshme të armikut.  Tha Zhou Hongyi.

Burimi i lajmit: Gazeta Lajm