September 27, 2021

KleaBe.Com

Të Gjitha Këtu për Ju

Ari po humbet shkëlqimin e tij – Telegrafi

2 min read

Rezerva Federale Amerikane befasoi tregun me parashikimet se rritjet e ardhshme të interesit do të vijnë pak më shpejt sesa pritej.

Çmimi i arit ra 4 për qind të mërkurën dhe ishte përsëri më i ulët të enjten, duke rënë nën 1,800 dollarë për ons (31 gramë) për herë të parë që nga fillimi i majit.

Ndërsa është e vërtetë që ari shpesh rritet së bashku me frikën e inflacionit, Wall Street mund të ketë çmuar tashmë në këtë skenar. Investitorët duket se po shesin ar tani për shkak të pritjeve që Fed po e merr më seriozisht kërcënimin e inflacionit dhe mund të lëvizë më agresivisht për ta ulur atë, transmeton Telegrafi.

Normat më të larta do të ishin të këqija për arin, i cili do të humbte shkëlqimin e tij krahasuar me aktivet e tjera, duke përfshirë bonot që priren të përfitojnë në një mjedis me normë në rritje, raporton cnn.

“Perspektivat e një rritje të mëtejshme të rendimenteve duhet të mbulojnë potencialin e përmbysur në metalin e verdhë pavarësisht presioneve në rritje të inflacionit”, tha Ipek Ozkardeskaya, analist i vjetër me Swissquote, në një raport të enjten.

Fokusi më agresiv i inflacionit i Fed mund të çojë në rendimente më të larta të bonove, si dhe një dollar më të fortë, të cilat nuk janë të mira për ari.

Naeem Aslam, analist kryesor i tregut me AvaTrade, tha në një raport të enjten se shitja e arit është e ngjashme me “zemërimin e ngushtë” që ndodhi përsëri në 2013 kur Fed sugjeroi se do të fillonte të ulte ritmin e bonove dhe pasurive të tjera blerjet.

Aslam tha se ari tani është me “interes më pak tërheqës” dhe se nëse çmimi mbetet nën 1,800 dollarë për ons, metali i verdhë mund të jetë i prekshëm nga një “shitje intensive”.

Aksionet e minatorëve më të mirë të arit Newmont (NEM), AngloGold Ashanti (AU) dhe Barrick (GOLD) ishin të gjitha të enjten në mëngjes gjithashtu, ashtu siç ishin fondet e tregtuara nga ari në lidhje me ari të tilla si SPDR Gold Aksionet (GLD) dhe VanEck Vectors Gold Minatorët ETF (GDX). /Telegrafi/

Burimi nga Telegrafi