July 23, 2021

KleaBe.Com

Të Gjitha Këtu për Ju

Brenda 25 ditëve, vetëvriten 15 policë në Turqi – “shkaktar kushtet e punës” – Telegrafi

2 min read

Kryetari i Sindikatës së Policisë, Faruk Sezer tërhoqi vëmendjen për rritjen e fundit të vetëvrasjeve midis anëtarëve të policisë dhe bëri një deklaratë duke thënë “15 policë kryen vetëvrasje në 25 ditët e fundit”.

Duke folur për Hazar Dost nga publictv.com.tr, Sezer ndau të dhënat për vetëvrasjet e oficerëve të policisë dhe tha se arsyeja e vetëvrasjeve ishin kushtet e punës.

Faruk Sezer tha se të dhënat e vetëvrasjes mund të fshiheshin në data të hershme dhe tha, “Ne jemi në epokën e informacionit. Ne mund të marrim çdo informacion në çdo kohë. Prandaj nuk mund të fshihet tani”, tha ai, raporton t24.

“Ekziston një situatë si kjo, për fat të keq 57 oficerë tanë të policisë kanë kryer vetëvrasje në vitin 2013. Në 2018 ose 2019, ky numër ra në 53″, tha ai. Sezer theksoi se niveli i vetëvrasjeve në mesin e anëtarëve të policisë është rritur në periudhën e fundit dhe tha, “15 policë kryen vetëvrasje në 25 ditët e fundit”.

Sezer, i cili mendon se kushtet intensive dhe të parregullta të punës në forcën e policisë janë një faktor i vetëvrasjeve, tha se “Nëse ju jeni një oficer policie në vendin tonë, trupi lodhet. Duke punuar fizikisht, jo teknikisht. 15 persona dërgohen në punën që duhet të bëhet nga tre persona. Ata dërgohen në punë të panevojshme. Ndërsa një nëpunës civil normal punon 160 orë, një oficer policie punon të paktën 240 orë, ka oficerë policie që punojnë 400 orë”, tha ai.

Duke tërhequr vëmendjen për rritjen e numrit të vetëvrasjeve të policisë në punë, Sezer tha se katër nga gjashtë vetëvrasjet në javën e fundit ndodhën në vendin e punës. /Telegrafi/

Burimi nga Telegrafi