July 23, 2021

KleaBe.Com

Të Gjitha Këtu për Ju

Gjermania heq kufizimet për Shqipërinë – Telegrafi

1 min read

Shtetasit nga Shqipëria lejohen sërish të hyjnë pa kufizime në Gjermani.

Duke filluar nga e diela, më 20 qershor, shtetasit nga Shqipëria, Serbia dhe Maqedonia e Veriut do të lejohen të hyjnë sërish në Gjermani pa qenë nevoja të justifikojnë shkakun e udhëtimit. Këtë e bën të ditur Ministria gjermane e Punëve të Brendshme në faqen e internetit.

Në këtë mënyrë Gjermania ndoqi rekomandimin e Këshillit të Bashkimit Evropian, i cili vendosi të mërkurën, të heqë restriktionet për disa vende të reja.

Në listën pozitive të Gjermanisë janë shtuar veç këtyre tre vendeve edhe Shtetet e Bashkuara të Amerikës dhe disa vende të tjera./tch/

Burimi i lajmit: Telegrafi