September 27, 2021

KleaBe.Com

Të Gjitha Këtu për Ju

10 ushtrime për vithet dhe këmbët për vajzat ‘dembele’ – GazetaBlic

1 min read

Nuk ka asgjë të keqe të duash të ndryshosh trupin tënd ashtu siç nuk ka asgjë të keqe të mos shkosh në palestër (për aq kohë sa shëndeti nuk është në rrezik), shkruan BrightSide.

Për të patur këmbë dhe vithe të tonifikuara nuk duhet me patjetër të ushtroheni duke bërë squats me pesha. Duhet thjesht këmbëngulje e vazhdueshme, transmeton lajmi.net.

Në vijim gjeni 10 ushtrime efektive për muskujt e pjesës së poshtme të trupit. (Emrat janë në anglisht për t’i gjetur më lehtësisht  në Youtube).

Mund të bëni nga 1 set me 10 përsëritje për çdo ushtrim, ndërkohë që në vijim mund të shtoni numrin e përsëritjeve (15-20 të tilla). Nga ushtrimi në ushtrim, bëni diku te 20 sekonda pushim.

1. Squats

2. Hamstring curl and press

3. Jump squats

4. Up and over

5. Reverse lunges

6. Butterfly

7. Leg lifts

8. Circular motions

9. Abductor squat

10. Ballet lunges /Lajmi.net/

Burimi i lajmit: Gazeta Blic