September 23, 2021

KleaBe.Com

Të Gjitha Këtu për Ju

QKUK: Vendosen dy pajisje të sinkronizimit të zemrës me defibrilatorë intrakardiak

1 min read

Në Klinikën e Kardiologjisë të Qendrës Klinike Universitar të Kosovës, janë implantuar dy pajisje të sinkronizimit elektrik të zemrës, të pajisura edhe me defibrilator intrakardiak, pajisje këto të teknologjisë së fundit  që synojnë mbrojtjen nga aritmitë e rrezikshme, potencialisht vdekjeprurëse dhe përmirësimin e kualitetit të jetës te pacientët me insuficiencë të avancuar të zemrës.

Puna është kryer nga mjekët e klinikës, në bashkëpunim me mjekët nga Qendra Spitalore Universitare e Rijekës së Kroacisë.

Procedura të tilla bashkëkohore, komplekse dhe shumë të kushtueshme, përbëjnë një standart inovator në në trajtimin e këtyre pacientëve  në vendin tonë.

May be an image of 2 people and people standing

Indeks Online