23 Tetor, 2021

KleaBe.Com

Të Gjitha Këtu për Ju

Arbëreshët nuk e kanë harruar origjinën! – In For

1 min read

Arbëreshët e Italisë, edhe pse ka më shumë se 500 vite, që janë larguar nga Shqipëria nuk e kanë harruar origjinën e tyre.

Ato kurdoherë janë krenarë që janë shqiptarë dhe e demonstrojnë diçka të tillë me forma të ndryshme.

Në fshatrat e banuara nga arbëreshët në jug të Italisë ka patur valle, kërcime dhe ceremoni tipike tradicionale shqiptare.

Madje arbëreshët kanë kujtuar përmes traditës edhe kohën e Skëndërbeut, kur ata edhe u shpërngulën drejt Italisë.

In For Culture info