January 19, 2022

KleaBe

Të Gjitha Këtu për Ju

Gabimet që bëni kur lani fytyrën – Gazeta Express

2 min read

Shneta


Gazeta Express

14/01/2022 11:43

Shihni gabimet kryesore që bëjmë kur lajmë fytyrën dhe si mund t’i korrigjojmë ato.

Larja e fytyrës duket si një gjë e thjeshtë,
apo jo? Çështja është, ajo mund të shkaktojë më shumë dëm sesa dobi nëse nuk
bëhet siç duhet, shkruan “IconStyle”.

Ajo mund të shkaktojë shumë probleme, të tilla
si thatësi, acarim, relaksim i parakohshëm dhe rrudha, transmeton lajmi.net.

Shihni gabimet kryesore që bëjmë kur
lajmë fytyrën dhe si mund t’i korrigjojmë ato:

Zgjidhni pastruesin e duhur

Në varësi të llojit të lëkurës, duhet të
zgjidhni një pastrues me një pH të ekuilibruar për fytyrën tuaj. Një pastrues
në formën e shkumës ose xhelit për lëkurën me vaj dhe një pastrues kremoz për
lëkurën e thatë do të ishte i mirë. Asnjëherë sapun, sepse krijon thatësi të
tepruar.

Lani sfungjerin tuaj

Nëse përdorni një sfungjer, sigurohuni që të
jetë i pastër. Sigurisht, do të ishte më mirë të përdorni duart tuaja.

Ujë i ngrohtë

Përdorni ujë të vakët për të siguruar që
lëkura juaj të mbetet e hidratuar dhe e paprekur. Seksioni i artë për rezultate
më të mira: Ujë jo shumë i nxehtë, as shumë i ftohtë.

Lani fytyrën dy herë në ditë, pa përjashtim

Shumica e njerëzve nuk e lajnë fytyrën sa
duhet. Ju duhet të lani fytyrën tuaj dy herë në ditë. Në mëngjes kur zgjoheni
për të hequr papastërtitë dhe bakteret që grumbullohen në fytyrën tuaj, përsëri
në mbrëmje për të hequr përbërjen dhe vajin që është grumbulluar gjatë ditës.

Gazeta Express

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *