May 25, 2022

KleaBe

ALL HERE FOR YOU

Hakohet televizionin iranian për dhjetë sekonda bën thirrje për vrasjen e Khameneit | FM Images

2 min read

Transmetuesi shtetëror iranian IRIB u hakua për 10 sekonda të enjten, njoftoi media shtetërore, derisa vendi përgatitet të shënojë përvjetorin e Revolucionit Islamik të vitit 1979.

“Gjatë një periudhe prej 10 sekondash, fytyrat dhe zërat e hipokritëve u shfaqën në Channel One (tonin),” tha IRIB, një frazë që shpesh e përdor për t’iu referuar grupit opozitar në mërgim Organizata Muxhahidin e Popullit të Iranit (PMOI).

PMOI, e njohur gjithashtu si Organizata Muxhahidin Khalq (MKO), paraqet veten si një alternativë ndaj teokracisë së Iranit dhe është fraksioni kryesor brenda organizatës ombrellë të opozitës në mërgim, Këshilli Kombëtar i Rezistencës së Iranit (NCRI).

“Kolegët tanë po hetojnë incidentin. Ky është një sulm jashtëzakonisht kompleks dhe vetëm pronarët e kësaj teknologjie mund të shfrytëzojnë dhe dëmtojnë dyert e pasme dhe veçoritë që janë instaluar në sisteme”, tha zëvendës shefi i IRIB Ali Dadi për kanalin televiziv shtetëror IRINN.

“Ndërprerje të ngjashme ndodhën me Kanalin e Kuranit, Radio Javan dhe Radio Payam”, shtoi ai, duke iu referuar kanaleve të tjera transmetuese të lidhura me shtetin.

Në të kaluarën, Republika Islamike ka qenë në shënjestër të një sërë sulmesh kibernetike, si ai i vitit të kaluar në tetor, që ndërpreu shitjen e benzinës së subvencionuar.

Irani ka thënë se është në gatishmëri të lartë për sulmet në internet, për të cilat ka fajësuar armiqtë e përhershëm të Shteteve të Bashkuara dhe Izraelit. Shtetet e Bashkuara dhe fuqitë e tjera perëndimore ndërkohë kanë akuzuar Iranin se po përpiqet të prishë dhe të depërtojë në rrjetet e tyre online.

FM Images