May 22, 2022

KleaBe

ALL HERE FOR YOU

Përse nuk duhet të thyeni spagetit para se ti gatuani – In For

1 min read

Kur bëhet fjalë për “makaronat”, italianët janë ekspertët dhe kur gatuajnë spageti nuk e thyejnë kurrë. 

Truku është thjesht praktik dhe italianët e kanë menduar deri në atë pikë sa nuk shkon sepse i trajtojnë si pjesë të kulturës së tyre kombëtare.

Gatimi i tyre bëhet me teknikë dhe i japin një bazë të veçantë makaronave dhe salcës që i shoqëron.

Ndaj një nga gjërat që nuk bëjnë është të thyejnë spagetit sepse më pas nuk mund të mbështillen në pirun siç duhet, por edhe sepse në këtë mënyrë shmangin ndotjen me salcën.

Pra, herën tjetër që të gatuani spageti, mendoni përsëri përpara se t’i thyeni.

In For Culture info

Leave a Reply

Your email address will not be published.